Vogëlushi shkon në spital me dhimbje stomaku, doktorët i nxjerrin një tas me krimba
Transmetuar më 10-06-2019, 14:53

Një fëmijë vetëm 4 vjeç u shtrua në spital pasi u ankua nga dhimbjet e stomakut, vjelljet, kapsllëku i rëndë i cili zgjati rreth 6 muaj.

Mjekët diagnostikuan djalin, i cili nuk është identifikuar nga fotot me një gjendje të rrallë të quajtur ‘Infestimi me Askaris’, një infeksion me krimba parazitarë që prekin aparatin tretës.

Mjekët zbuluan se djali nuk është testuar kurrë për krimba më parë dhe familja e tij nuk mund ta përballonte ta dërgonte në spitalin më të afërt, i cili ishte rreth 47 milje larg.

Ata hoqën krimbin e gjallë në një operacion, e dërguan djalin në shtëpi pas 7 ditësh dhe i dhanë gjithë familjes ilaçe për ta mbrojtur nga infeksioni.

Fotot tregojnë krijesën në një enë metalike në një tavolinë operimi pak pasi djali trajtoi infeksionin që i rrezikoi jetën.

Kjo gjendje, thanë ata, në shumicën e rasteve prek rreth 800 milion njerëz, të cilët variojnë nga mosha 2-10. Dhe fëmijët të cilët jetojnë në vendet e varfëra janë më të rrezikuar nga parazitët.

Loading...
Loading...