Mund ta njihni një person të ndershëm? Po, nëse vini re këto karakteristika
Transmetuar më 15-05-2019, 14:50

Sa njerëz me të vërtetë të ndershëm njihni në botë? Ndoshta, do të thoni, shumë pak. Kjo është arsyeja pse kur ju i njihni ato ju duhet t’i mbani fortë.

Njerëz të ndershëm janë ata që kanë karakteristika që ju bëjnë të qetë dhe në gjendje të jeni në gjendje t’ju besoni gjithmonë. Ekziston edhe një studim i kryer nga Universiteti i Kalifornisë i cili tregon se 3 nga 5 njerëzit thonë të paktën një gënjeshtër në një bisedë 10-minutëshe.

Por cilat janë karakteristikat kryesore të një personi të ndershëm? Sigurisht besoni te të tjerët, që vjen nga një optimizëm themelor dhe nga bindja se në fund e mira dhe besnikëria gjithmonë triumfojnë. Njerëzit e ndershëm sigurisht jetojnë më mirë: ata zakonisht janë në gjendje të mirë dhe gëzojnë shëndet të mirë, si fizik ashtu edhe mendor.

Ata karakterizohen nga një gjuhë e qartë dhe pa frikë: shumë fjalë thekson një person që tenton të gënjejë, për t’i dhënë një formë të ndryshme mendimit të tij. Nga ana tjetër, ata që janë të ndershëm nuk i kanë këto probleme.

Një tjetër karakteristikë e veçantë është sigurisht qëndrueshmëria: njerëzit e ndershëm bëjnë atë që thonë dhe thonë atë që bëjnë ata. Ata nuk kanë nevojë të tregojnë veten të ndryshëm nga ajo që janë dhe nuk bëjnë premtime të padobishme. Mbi të gjitha, ata dinë të marrin përgjegjësinë për veprimet dhe gabimet e tyre dhe të pranojnë realitetin për atë që është.

E gjithë kjo është rezultat i një niveli të lartë të vetëvlerësimit: ata që nuk kanë vazhdimisht nevojë për miratimin e të tjerëve, as nuk kanë një mënyrë për t’u zemëruar nëse kundërshtohen dhe dinë të marrin dhe përpunojnë kritikat dhe të pranojnë gabimet e tyre. Ne përsërisim, kur gjen një person me të vërtetë të ndershëm … mbaje fort!/b.l/noa.al/

Loading...
Loading...