Shenjat që zbulojnë një inteligjencë tuajën mbi mesataren
Transmetuar më 11-05-2019, 08:46

Ajo që inteligjenca është me të vërtetë dhe si mund të matet është një çështje që hulumtuesit e sotëm ende po debatojnë.

Natyrisht nuk është e mjaftueshme të shkosh në shkollë ose të kuptosh matematikën menjëherë, por ka veçori dalluese që njerëzit shumë inteligjentë kanë në kurriz të atyre më pak inteligjentë. Le t’i shohim së bashku:

1.Ata përshtaten shumë lehtë: njerëzit inteligjent zakonisht janë në gjendje të përballojnë në fusha të ndryshme, falë frymës së tyre të përshtatjes. Edhe ekspertët pajtohen: një IQ e lartë e bën atë më fleksibël dhe lehtëson ndryshimin e karakterit në lidhje me llojin e situatës (Burimi: Britannica). Me fjalë të tjera, ata që janë inteligjent përshtaten me formën e kontejnerit në të cilin gjenden.

2.Ata e pranojnë se nuk e dinë: mbushja është diçka shumë larg nga inteligjenca. Një person i shkëlqyer do të pranojë se nuk është i informuar për një fakt, sepse në këtë mënyrë ai mund të identifikojë atë që ai ka nevojë për të hetuar. Mbi të gjitha, ai nuk duhet të pretendojë të dijë se çfarë nuk e njeh. Një studim deklaroi se sa më shumë mbivlerëson aftësitë njohëse të dikujt dhe më pak është inteligjent.

3.Ata janë të ndjeshëm ndaj përvojave të njerëzve të tjerë: me sa duket, ndjeshmëria është një karakteristikë e njerëzve inteligjentë. Kjo e fundit dëshmon të jetë gjithmonë e gatshme për të dëgjuar problemin e një miku, por ata gjithashtu mund të identifikohen në përvojën e një të huaji. Me lehtësi të madhe ata dinë të "vënë veten në këmbë të njerëzve të tjerë" pa gënjyer.

4.Ekspertët thonë se ata që janë inteligjentë kanë tendencë të shtyjnë punët e përditshme, veçanërisht për shkak se ata kanë diçka më të rëndësishme për t’u përkushtuar. Për ekspertët, korrelacioni mes inteligjencës dhe zvarritjes ka një arsye: shtyrja në një moment të mëvonshëm nënkupton lënien hapësirë ​​për risi dhe është çelësi i inovacionit.

5.Ata kanë një vetëkontroll të fuqishëm: njerëzit inteligjentë janë në gjendje të kapërcejnë impulsivitetin, sepse ata kanë një aftësi të theksuar për të reflektuar, analizuar, sqaruar dhe shqyrtuar të gjitha alternativat.

6.Ata janë shumë qesharak: a njihni një person inteligjent, i cili është gjithashtu shumë i këndshëm? Kjo nuk është e pazakontë dhe shkencëtarët gjithashtu e thonë atë. Ky është një fakt që doli nga disa teste të propozuara për vullnetarët pjesëmarrës: më simpati (ishte për të kompletuar karikaturat me tekste humoristike) gjithashtu morën një rezultat më të lartë në një test inteligjence.

7.Ata janë jashtëzakonisht kurioz: Ajnshtajni tha: "Nuk kam një talent të veçantë. Kam vetëm një kuriozitet të pangopur ". Nëse e njihni dikë që gjithmonë pyet pyetje, të cilët me të vërtetë nuk mund të ndihmojnë por ta përdorin internetin për të kontrolluar një të dhënë dhe që kanë të gjitha karakteristikat e tjera të mëparshme … Epo, ju jeni përpara një Ajnshtajni të vogël!/b.l/noa.al/

Loading...
loading...
Loading...