17:08 | E ardhmja e platformës TikTok në SHBA në duart e Presidentit Donald Trump
- 16:35 | Po strehohej në Kosovë, ndërron jetë gazetarja ukrainase
- 16:33 | Goditën me sende të forta një person/ Shkodër, vetëdorëzohen në polici dy autorët
- 16:12 | “I kam kërkuar 200 mijë lekë se kisha vajzën sëmurë”/ Gerti për Laertin: Sa i pafytyrë ai shoku…
- 14:33 | Kush e shoqëroi Elon Musk në inagurimin e Trump?
- 14:30 | Asllan Dogjani paraqitet në GJKKO
- 14:22 | Në kërkim për masakrën e Dobraçit, vetëdorëzohen në polici Izmir Sakica dhe Samuel Troshani
- 14:12 | Porositi vrasjen e Liridona Ademajt, ja data kur do të nisi gjykimi për Naim Murseli dhe bashkëpunëtorët e tij
- 14:10 | Zjarri i madh në resortin e skive shuan disa familje në Turqi. Kush janë personat që humbën jetën?
- 13:48 | A ndodhi puthja e parë mes Egli Takos dhe Gjestit në BBA VIP 4? Video
Horoskopi i Paolo Fox për të mërkurën 22 janar 2025
- Horoskopi i Brankos për të mërkurën 22 janar 2025
- Horoskopi nga Suzan Miler, e mërkurë 22 Janar 2025. Të 12 shenjat e zodiakut
- Një pjesë e Sazanit në duart e familjes Trump, Greqia: Ishullin ia falëm ne Shqipërisë, ishte gabim i madh!
- Detaje/ 'Shkaku i sherrit djemtë', TikTok-erja që plagosi me thikë 22-vjeçaren, më përpara kanë qenë shoqe!
- Donald Trump e nis me shkarkime ditën e tij të parë si President, pushon nga puna mijëra punonjës të Shtëpisë së Bardhë
- Vishet si infermiere dhe rrëmben foshnjen në spital, arsyeja do ju befasojë
- Gjendet i mbytur në lumë babai i tre fëmijëve
- Ishte duke punuar në një kantier ndërtimi, humb jetën shqiptari në Itali (EMRI)
- Gjykata e Tiranës e dënoi për dhunë ndaj Elia Zaharisë dhe babait të saj, Princ Leka shfaqet krah partneres së re në Lushnje!
-
“I kam kërkuar 200 mijë lekë se kisha vajzën sëmurë”/ Gerti për Laertin: Sa i pafytyrë ai shoku…
-
A ndodhi puthja e parë mes Egli Takos dhe Gjestit në BBA VIP 4? Video
-
Përlotet Laerti, shpërthen ndaj Gertit: Shpifës i ndyrë, me kë fjete në 1 dhjetor?
-
‘Ke rrahur femrën në mes të lokalit’! Gerti në të bërtitura tregon sherrin me Laertin jashtë
-
‘Pse më shtyve me trup?’ Egli akuzona Gertën: Më pështyu në fytyrë
-
“Mos më prek”/ AGRAVON debati Egli-Gerta: Jam gati të shtyp këdo…
-
Gjykata e Tiranës e dënoi për dhunë ndaj Elia Zaharisë dhe babait të saj, Princ Leka shfaqet krah partneres së re në Lushnje!
-
“A dalim jashtë?”/ Ja si i përgjigjet Egli-Gjestit: Ti je duke…
-
Ik ma merr një shishe ujë”/Plas keq mes Loredanës dhe Rozanës!
-
‘Besëprerë, o gjarpër’! Xumi shpërthen ndaj Eglit: Unë të fala ndjenjat, ti doje fansat e Gjestit
-
Është vetë baba i një vajze/ Jul Deda trondit me informacionin për Eglin: “Larg qoftë…”
-
Irani dënon me vdekje reperin Amir Tataloo, u shpall fajtor për blasfemi ndaj profetit Muhamed
-
Mamaja e G-Banit reagon për herë të parë e shqetësuar pas kallëzimit të Arsidës!
-
Ish-banorja gati kallëzimin ndaj G Banit, i kërkon të lërë lojën, këngëtari: Vazhdon të jesh dinake!
-
Rikthehet kutia e ‘Pandorës’! Egli e hap dhe çon në nominim kokë më kokë veten e saj dhe…
-
Batuta e Amber shkakton të qeshura: Egli nuk e donte Xumin sepse i dukej si hallexhi!
-
‘E kam dashnore’/ Gjesti sqaron përplasjen me Xumin: I kërkoj falje familjes së saj!
-
‘Unë kam atë që ti s’ke’! Debat i ashpër mes Gertës dhe Rozanës
-
30 mijë aplikime në një javë nga diaspora! KQZ refuzon 1 në 3 persona. Ja arsyeja
-
Rozana hedh batuta me Gjestin: Sa herë kaloje ti Egli vdiste nganjëherë
-
Çfarë ka ndodhur këtë javë nga showbiz-i?! Zbuloni të rejat e fundit!
-
E pushuan nga puna pasi u fut në ‘Big Brother VIP’, Armaldo Kllogjeri fiton gjyqin me Teatrin e Operës dhe Baletit
-
Egli hap zemrën me Gjestin dhe flet për ish-in e saj! Video
-
Jozi dhe Loredana shkëmbejnë puthjen e parë në buzë, Gjesti i ndërpret
-
Gjesti thyen tjetër rekord gjatë kësaj jave
Përzgjedhja e recetave është bërë nga dietologë dhe kuzhinier mjaft të aftë. Ato janë të bollshme dhe të mjaftueshme për personat të cilët përvec një regjimi shpirtëror do mbajnë dhe regjim fizik përgjatë këtij Muaji të Shenjtë.
Me shpresën se recetat e sjella do pëlqehen nga ju më poshtë do t’ju prezantojmë pjata me shije të veçanta, kryesisht aziatike.
Menuja e ditës së parë të Ramazanit e cila përbëhet nga 5 pjata, menu që mund ta përdorni në cilëndo ditë tjetër të muajit të Madhërueshëm
-Supë me makarona të kavurdisura
-Bohça Kebap (pjatë tipike e qytetit të Manisës, Turqi)
-Sallatë me perime dhe arra
-Dhallë (ajran) me nenexhik
-Gylaç (ëmbëlsirë turke me peta niseshteje)
-Supë me makarona të kavërdisura
Përbërësit:
1 gotë uji me makarona fije
1 lugë gjelle gjalpë
5 gota ujë të nxehtë
Kripë
Piper i zi
Për kremin shtesë
1 e verdhë veze
2 lugë gjelle kos
Përgatitja:
Në një tenxhere të mesme shkrijmë gjalpin dhe pastaj i shtojmë makaronat. I kaurdisim ato deri sa të marrin ngjyrë kafe. Më pas shtojmë ujin dhe e lejmë derisa të ziejë. Pasi uji ka arritur vlimin minimizojmë nxehtësine e sobës dhe e lemë 10 minuta të tjera.
Në një enë tjetër nisim përgatitjen e masës së kremit. Përziejmë mirë të verdhën e vezës me kosin dhe më pas ja shtojmë supës që është në tenxhere duke i përzier ngadalë në mënyrë që të krijohet një masë sa më e njëtrajtshme. Shtojmë kripën dhe piperin e zi dhe e lëmë në nxehtësi shumë të ulët që të ziejë dhe pak.
-Bohça Kebap (pjatë tipike e qytetit të Manisës, Turqi)
Përbërësit:
500 gr mish viçi i grirë në kubikë të vegjël
1 kokërr qepë
1 domate
2 speca jeshil
7 lugë gjelle bizele të skuqura
Kripë, piper i zi, piper i kuq pluhur.
Përbërësit për krepën:
1,5 gota uji me qumësht
1,5 gota uji miell
2 kokrra vezë
1 gotë çaji kripë
Pak vaj luledielli
Përbërësit për beshamelin:
1 lugë gjelle gjalpë
1,5 lugë gjelle miell
1,5 gota uji qumësht
Kripë, piper i zi
Përgatitja:
Si fillim përgatisni krepën me të cilën do mbështillet kebapi.
Më pas nisni me përgatitjen e gjellës me të cilën do mbushet krepi. Në një tenxhere të bollshme skuqni mishin derisa të shterojë lëngu që mishi lëshon. Më pas shtojini qepën e grirë hollë, specat dhe domatet. I lini në zjarr përreth 7-8 minuta. Në fund të këtij procesi i shtoni bizelet, kripën dhe erëzat. I lini në zjarr dhe 1-2 minuta më tepër.
Pastaj kalojmë tek përgatitja e beshamelit. Në një tënxhere të vogël shkrini gjalpin dhe shtoni miellin. I përzieni përreth 2 minuta. Më pas i shtoni ngadalë qumështin në mënyrë që të krijohet një përbërje kompakte. Në fund të procesit i shtoni kripën dhe piperin e zi.
Shtroni krepin në një enë rrumbullake dhe mbusheni me 3 lugë gjellë. Mbyllini ansorët e krepit në mënyrë që të mos dalë gjella jashtë. Këto toptha shtrojini në tëpsi të lyer me vaj dhe pasi t’i keni shtruar të gjitha mbuloni secilën prëj tyre me beshamel dhe djath kackavall (sipas preferencës). Piqet në temperaturë 180 gradë derisa të marrë ngjyrë.
-Sallatë me perime dhe arra
Nuk kishte si të mungonte sallata në një menu ku është i pranishëm mishi.
Përbërësit:
4 domate të vogla
2 kastraveca të vegjël
1 spec jeshil
2 tufa të vogla majdanoz
1 qepë e thatë
5 lugë gjelle vaj ulliri
5 lugë gjelle lëng shege i koncentruar (gjendet në market)
2 lugë gjelle lëng limoni
1 gotë çaji me arra të grira
Kripë
Përgatitja:
I grijmë në kubikë shumë të vegjël gjitha zarzavatet dhe në fund i shtojmë arrat, lëngun e shegës, vajin dhe kripën. Pasi i përziejmë mirë përbërësit sallata është gati për t’u servirur.
–Ajran me nenexhik
Përbërësit:
16 lugë gjelle kos
250 ml ujë i ftohtë
4-5 fije nenexhik
Kripë
Përgatitja:
Hidhni në frulator kosin përzieni derisa të bëhet i njëtrajtshëm. Shtoni nenexhikun dhe përzieni prapë ne frulator. Më pas i shtoni ujin dhe kripën.
Kjo përbërje shërbehet në gotë dhe mund ta dekoroni me një gjethe nenexhiku.
–Gylaç
Përbërësit:
10 peta brumi niseshteje
Përbërësit për shërbetin:
7 gota qumësht
2 gota uji sheqer
1 lugë gjelle ujë trëndafili ose 1 lugë gjelle vanilje
Përbërësit për siprinën:
Vishnje
Arra të grira ose fistik
Përgatitja:
Në një tenxhere të thellë hidhni qumështin bashkë më sheqerin dhe vendoseni në sobë me tempëraturë mesatare derisa të shkrihet plotësisht sheqeri. Pasi e largoni nga soba i shtoni ujin e trëndafilit ose vaniljen ( sipas preferencës)
Shtroni petët në një tepsi dhe ndajeni në dy pjesë (5 me 5)
Pasi shtroni pjesën e parë i shtoni 1 garuzhde e gjysëm me qumështin e sheqerosur. Po ashtu veproni dhe me pjesën e dytë. Pjësën e mbëtur të qumështit shtojani ngadalë dhe mos u merakosni nëse ju duket i tepërt pasi petat do e përthithin atë mrekullisht. Mbuloni tepsinë me një letër kuzhine dhe lëreni të pushojë në frigorifer për disa orë. Pasi e nxirrni nga frigoriferi ndajeni në kallepë dhe shtojini sipër vishnje dhe arrat e grira. (Mund t’i shtohen dhe fruta të tjëra sipas preferencës)
Shënim: Qumështi duhet të jetë i vakët.
Ju bëftë mirë!
Bashkohu me kanalin e NOA WhatsApp për lajmet më të fundit direkt në celularin tënd