Karakteristikat e secilës shenjë zodiakale në rolin e vëllait ose motrës
Transmetuar më 15-03-2019, 17:24

Lidhja që na bashkon me vëllezërit ose motrat tona është një nga marrëdhëniet më të rëndësishme midis atyre që endemi çdo ditë në fushat e ndryshme të jetës, sepse ata janë personat me të cilët jemi rritur dhe kemi ndarë një pjesë të rëndësishme të ekzistencës sonë. Çfarë marrëdhënie krijojmë me ta? Cilat janë tiparet kryesore që i dallojnë ato? Si mund të mësojmë t’i kuptojmë më mirë? Horoskopi dhe yjet tregojnë karakteristikat e secilës shenjë zodiakale në rolin e vëllait ose motrës.

Dashi

Vëllai – Si një vëlla, burri Dash është shumë mbrojtës. Kur ai është fëmija i parë ndihet sikur është i detyruar të mbrojë vazhdimisht fëmijët më të vegjël, duke treguar se ai është gjithmonë i fortë dhe i guximshëm. Ndonjëherë ai e bën këtë edhe kur është më i vogli. I pëlqen të bëjë shaka.

Motra – Motra Dash është e prirë të japë një imazh të fortë të vetes për vëllezërit ose motrat e saj. I pëlqen të jetë në shoqëri, duke ndarë me ta hobi të saj (dhe lojërat e saj kur ajo është fëmijë). Me të, ju mësoni të bëni paqe sa herë që ziheni.

Demi

Vëllai – Demi mund të jetë një pikë referimi e vërtetë për vëllezërit dhe motrat e tij. Durimi i tij i lejon atij të durojë të gjitha peripecitë që ndodhin shpesh në familje, duke shkaktuar kërdi. Ndonjëherë ai mund të jetë despot ndaj të vegjëlve.

Motra – Motra Dem, veçanërisht nëse ajo është më e madhe, shpesh luan rolin e një nëne të dytë për vëllezërit e saj. Është shumë akomoduese, e pjekur dhe e disponueshme, me të vërtetë një perlë e rrallë. Megjithatë, ajo e urren t’i marrësh rroba dhe urren më së shumti t’i merrni paratë e saj.

Binjakët

Vëllai – Si vëlla, Binjakët mund të jenë shoku më i mirë ose armiku më i keq: varet nga gjendja e tij e momentit. Sidoqoftë, mbizotëron gjithmonë dashuria dhe kujdesi për ata me të cilët është rritur (edhe pse Binjakët nuk mund të thuhet se rriten.

Motra – Të kesh të bësh me një motër kaq kapriçoze mund të mos jetë e thjeshtë, jo aq për vëllezërit sesa për motrat. Motra Binjak është ndoshta më e mira për të kërkuar këshilla personale, por ajo jo gjithmonë di të mbajë një sekret.

Gaforrja

Vëllai – Gaforrja është një shenjë shumë e lidhur me familjen dhe për të marrëdhënia me vëllezërit ose motrat është e shenjtë. Megjithatë, edhe me ta nuk mund të frenojë personalitetin e tij dhe mund të qëndrojë për një kohë të gjatë pa u folur atyre.

Motra – Motra Gaforre është një motër shumë e butë dhe e ëmbël. Kur ajo është më e vogla, argëtohet duke u përkëdhelur dhe duke marrë puthje nga vëllezërit dhe motrat e saj. Megjithatë, edhe në familje ndonjëherë nuk mund të shpëtojë nga zili të vogla.

Luani  

Vëllai – Mbretit të Zodiakut gjithmonë i pëlqen të tregojë se kush urdhëron dhe tenton ta bëjë atë në familje, me vëllezërit ose motrat e tij. Kur ai nuk mund të dominojë, ai mund të bëhet pak agresiv. Ai është një vëlla bujar, tek i cili gjithmonë mund të llogarisni.

Motra – Për gruan Luan, vëllezërit dhe motrat e saj janë anëtarë të familjes së saj të paprekshme mbretërore. Ajo gjithmonë i mbron ata me një shpatë të tërhequr, por në shumë raste nuk heziton të theksojë se ajo është më e mirë se ata në diçka: mbretëresha është ajo.

Virgjëresha

Vëllai – Një vëlla aq i zgjuar mund të jetë një këshilltar i vlefshëm, por fjalët e tij mund të jenë të mprehta, kur bëhet fjalë për trajtimin e çështjeve ku duhet të jenë emocionet. Kur është i vogël, ai ka nevojë për përqafime.

Motra – Motra Virgjëreshë është më e mira kur ajo dëshiron që dikush ta rregullojë dhomën siç duhet ose të bëjë infermieren kur ajo është me grip. Nga ana tjetër duhet të durojmë mënyrat e saj të frikshme të të bërit të gjërave.

Peshorja

Vëllai – Vëllai Peshore është ai me të cilin është bukur të dalësh dhe të bësh një jetë mondane edhe jashtë kontekstit familjar. Nëse është e nevojshme, mendohuni me qetësi për të mbrojtur pozicionet e vëllezërve ose motrave të tij. Ai është një këshilltar i mirë i dashurisë.

Motra – Si një motër, gruaja Peshore nuk është veçanërisht e dashur dhe e shtrirë, por kjo nuk do të thotë se nuk ndien ndjenja të forta ndaj atyre me të cilët është rritur. Vëllezërit dhe motrat e saj janë gjithmonë të parët për të takuar të dashurin e saj.

Akrepi

Vëllai – Vëllai Akrep kurrë nuk ka një rol neutral brenda familjes. Ndonjëherë është një dashuri e vërtetë, ndonjëherë një djall i vërtetë. Kur ai ndjehet i lënduar, sipas shqip nuk njeh kufij dhe nuk bën asnjë lëshim as për gjakun e vet.

Motra – Gruaja Akrep, si motër, mund të jetë paksa helmuese: është ajo që spiunon si fëmijë kur dikush gabon. Ajo është shumë e dashur me të gjithë, por duhet të krijojë një marrëdhënie të veçantë me nënën e saj ose me një nga motrat e saj.

Shigjetari Vëllai – Shigjetari, si vëlla, është një mik i madh. Edhe nëse nuk i kursen gjykimet e tij askujt, ai gjithmonë është i gatshëm për të ndihmuar vëllezërit ose motrat e tij. Ai e di se si t’i ngrejë shpirtrat e tyre, madje edhe kur të bëhen të rritur dhe pak harrues.

Motra – Motra Shigjetar është shpesh pak endacake dhe nuk shihet shpesh në shtëpi. Përkundër kësaj, ai gjithmonë mban marrëdhënie harmonike me vëllezërit dhe motrat e saj. Në ndryshimet e banimit, është mirë të udhëtojmë për të shkuar e për ta parë atë në mbarë botën.

Bricjapi

Vëllai – Bricjapi është një njeri i heshtur dhe, madje, si vëlla, ai sigurisht nuk spikat për ndjeshmërinë ose ëmbëlsinë e tij. Që fëmijë ka mësuar të respektojë vëllezërit dhe motrat e tij, por si një i rritur, lidhja me paratë shpesh dominon mbi dashurinë.

Motra – Si motër, gruaja Bricjap mund të jetë shumë e rreptë. Është e rëndësishme për të që disa rregulla të respektohen, edhe nëse vëllezërit dhe motrat e saj duan të bëjnë shaka me këtë anë të karakterit të saj. Ajo nuk e lejon veten të përqafohet lehtësisht nga askush.

Ujori

Vëllai – Ujori është një shpirt i lirë: për të, të gjithë janë vëllezër ose motra. Dhe kështu, shpesh, ato të vërtetët ndihen pak të zvogëluar në rolin e tyre. Në realitet ai është shumë i lumtur që nuk është një fëmijë i vetëm dhe që duhet të ndajë me ta një pjesë të jetës së tij.

Motra – Motra Ujor shpesh duket e çuditshme në sytë e vëllezërve dhe motrave, të cilët nuk e kuptojnë zgjedhjen e saj dhe argumentet e saj (përveç në pleqëri). Ajo është gjithmonë para kohe. Përkundër mungesës së saj, ajo i do vëllezërit dhe motrat.

Peshqit

Vëllai – Peshqit është ndoshta vëllai më bujar i Zodiakut, gjithmonë i gatshëm për të ndihmuar të dashurit e tij. Megjithatë, nuk është gjithmonë i ëmbël dhe i butë: arroganca e tij mund të jetë shkaku i grindjeve të frustrimit. Ai mendon se vetëm vëllezërit ose motrat e tij e kuptojnë atë.

Motra – Motra Peshq është gjithmonë në rreshtin e parë për t’u kujdesur për vëllezërit dhe motrat e saj, edhe kur ajo është më e vogla. Ajo kujdeset për të gjitha problemet familjare, duke u dhënë mundësinë të tjerëve që të mos e bëjnë këtë. Është një thesar i çmuar dhe i ëmbël.