Për të përgatitur çokollatë të shkrirë dhe pa yndyrë, është e mundur që të përdorni direkt pluhur kakao.
Kjo për shkak se pluhuri kakao është dukshëm më i hollë: ndërsa gjalpë kakao ose në disa raste, yndyrna të tjera vegjetale, përfshirë vaj palme, janë shtuar në çokollatë, shkrirje ose qumësht.
Receta:
Përbërësit: 4 lugë kakao e hidhur (për çokollatë të errët) ose kakao ëmbël (për çokollatë me qumësht), 3 lugë sheqerësh të grimcuar (në rast se përdorni kakao të hidhur), rreth 4 lugë ujë
Përgatitja:
Hidh kakaon në një tas dhe gradualisht trazoje atë me ujë deri sa të përzihet. Nëse përdorni kakao të hidhur dhe dëshironi të ëmbëlsoni çokollatën e shkrirë, shtoni 3 lugë sheqer, duke vazhduar përzierjen./b.l/noa.al/
Bashkohu me kanalin e NOA WhatsApp për lajmet më të fundit direkt në celularin tënd