Transmetuar më 08-02-2019, 16:27

Mjeku Genovese Valter Longo ka udhëhequr një hulumtim që tregoi se një agjërim pesë-ditor kontribuon në rigjenerimin e qelizave staminale në gjak dhe në restaurimin e sistemit imunitar.

Longo studion shkencat e jetës në Universitetin e Kalifornisë Jugore dhe komentoi rezultatet e arritura.

"Kur agjëroni, sistemi përpiqet të kursejë energji. Duke vepruar kështu, ajo duhet të riciklojë shumë qeliza të sistemit imunitar, veçanërisht ato të dëmtuara", tha ai.

Ai shton se në mënyrë të veçantë, për rigjenerimin e plotë të sistemit imunitar, agjërimi 5-ditor duhet të miratohet çdo 3-6 muaj.

Megjithatë, agjërimi i plotë mund të jetë i rrezikshëm, kështu që një dietë e veçantë, e quajtur agjërimi i mimës , u krijua në bazë të supave të ngrira, frutave të thata dhe infuzioneve natyrore.

Testet e para laboratorike të kryera në minj dhe studimet e para klinike të njerëzve kanë gjetur një reduktim të shquar të qelizave të bardha dhe efekteve të shumta pozitive./b.l/noa.al/