Transmetuar më 03-02-2019, 15:09
dhunë ndaj gruas, foto ilustruese

Vajza që bëri seks me tetë djem në Kavajë, nuk është përdhunuar.

Lajmi konfirmohet zyrtarisht për noa.al, nga burime zyrtare të Policisë së Shtetit.

NOA.al mëson dhe detaje të tjera të rëndësishme lidhur me rastin e 14-vjeçares nga Kavaja, që hedhin dritë mbi ngjarjen e shëmtuar.

Ngjarja zë fill në nëntor 2018. atëherë, vajza 14 vjeçe, kishte nisur të krijonte lidhje intime me një djalë një vit më të madh.

Që të dy, janë nxënës në shkollën shtetërore në qytetin e Kavajës (për etikë noa.al nuk publikon detajet e kësaj shkolle).

Vajza e mitur dhe djali 15-vjeçar kanë kryer seks me dëshirën dhe pëlqimin e të dyve. Akti është kryer në shtëpinë e djalit.

Por djali është treguar dinak.

Vetëm pak ditë më vonë, e ka nxitur vajzën që të bëjë seks dhe me shokët e tij.

Fillimisht ka afruar te 14-vjeçarja, njërin shok të tij.

E këtë e ka bërë duke i thënë vajzës se “na kanë filmuar duke bërë seks”. Dhe që pamjet filmike të mos dilnin në shkollë apo në rrjete sociale, i ka kërkuar të dashurës së tij që të bëjë seks me djalin tjetër.

Në këto kushte ka ndodhur dhe marrëdhënia e dytë seksuale.

Por kjo çoi në shndërrimin e precedentit në statistikë, sepse loja e filmimit me celular ka vazhduar kaq shumë sa vajza ka bërë seks edhe me gjashtë djem të tjerë.

Në shkollën e Kavajës, që nga nëntori e deri në fund të këtij janari që lamë pas, ishte kthyer si legjendë, fakti që një nxënëse atje, hapte këmbët duke bërë seks me djem në seri.

Policia e Shtetit thotë se “vajza nuk është përdhunuar kurrë. Nuk ka ndodhur as orgji apo seks në grup. Të gjitha aktet seksuale kanë qenë në çift dhe kurrë në mjediset e shkollës”.

Sakaq, pas tre muajsh seks me djem njëri pas tjetrit, më 29 janar 2019, vajza duket se nuk ka mundur më të qëndrojë me një barrë të tillë.

Ndoshta nga presioni familjar, apo sepse ngjarja seria ishte marrë vesh nga jo pak njerëz, e mitura u detyrua të shkojë në Komisariatin e Policisë së Kavajës. Atje, ka kërkuar të bëjë denoncim.

Vajza denoncoi të dashurin e saj 15-vjeçar, si dhe shtatë djem të tjerë, që të gjithë midis 13 deri 16 vjeç. Në asnjë rast e mitura nuk ka deklaruar se ishte përdhunuar.

Bazuar në këtë kallëzim, policia nisi procedim penal bashkë me prokurorinë Durrës për veprën penale “Marrëdhënie seksuale apo homoseksuale me të mitur”, parashikuar nga neni 100/2 i Kodit Penal”.

Në Shqipëri, seksi me të mitur dhe mes të miturish është vepër penale dhe dënohet me burgim nga në shtatë deri në 25 vjet.

Neni 100/2 i Kodit Penal: “Kur marrëdhënia seksuale ose homoseksuale kryhet në bashkëpunim, më shumë se një herë ose me dhunë, ose kur i janë shkaktuar fëmijës së dëmtuar pasoja të rënda për shëndetin, dënohet me burgim nga pesëmbëdhjetë gjer në njëzet e pesë vjet”.

Kur vajza bëri denoncimin, i dashuri i saj që ishte dhe strumbullari i kësaj historie të rrallë për publikun shqiptar, e kuptoi se do të ishte në telashe ndaj u zhduk nga shtëpia.

“Ne morëm denoncimin e vajzës më 29 janar dhe nisëm aksionin për arrestimin e tetë djemve, por njëri prej tyre, 15-vjeçari ishte zhdukur nga shtëpia ndaj e shpallëm në kërkim”, – thanë për noa.al, burime zyrtare nga policia lokale.

Sakaq, Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit, ekzekutoi urdhrin e Prokurorisë për shtatë djemtë e tjerë, që të gjithë midis moshës 13 deri 16 vjeç.

/noa.al/