Transmetuar më 31-01-2019, 22:41

Një deputet shqiptar në Mal të Zi, Dritan Abazoviç bën një deklaratë të fortë kur thotë se Skënderbeu nuk është shqiptar.

Sipas tij, prindërit e heroit tonë kombëtar janë me prejardhje sllave.

"Nëse historia lexohet në mënyrë të drejtë, ju duhet ta dini se nëna e Skënderbeut, ishte sllave, gjegjësisht serbe, po ashtu edhe babai.

Dhe se ai ishte ndër të parët në atë vend që në mënyrë të organizuar kundërshtoi Perandorinë Osmane.

Unë mendoj se ka qenë një person i dyanshëm dhe mendoj se me të vërtetë kështu ka qenë", shprehet Dritan Abazoviç.