Transmetuar më 31-12-2018, 14:55
Shefi i njohur i kuzhinës, Renato Mekolli u vjen në ndihmë të gjitha amvisave me rastin e festave të fundvitit, se si mund të gatuajnë Mish qengji me pilaf.
Lexoni recetën e mëposhtme:
Mish qengji me pilaf
Përbërësit
500 gr mish qengji
2 gota uji oriz për pilaf
Gjysmë karote
2 gjethe dafine
1 kërcell rozmarine
Kripë
Piper
Pak vaj ulliri
Presim mishin në kube të mëdha ose në 4 racione. E vendosim të ziejë në një tenxhere së bashku me rozmarinën dafinën dhe hudhrat. I lëmë të ziejnë derisa mishi të zbutet. Heqim mishin nga lëngu dhe e lëmë në një tigan derisa të marrë ngjyrë dhe e largojmë. Në tiganin ku kemi lënë mishin skuqim për pak edhe orizin. Më pas bashkojmë mishin dhe orizin në një tenxhere dhe i lëmë në zjarr të ulët për disa minuta.