Transmetuar më 24-12-2018, 09:59

Kush dëshiron të bëjë dashuri për të pasur fëmijë, apo nuk dëshiron të bëhet me fëmijë, duhet të mbajë mend dy data 15 dhjetorin dhe 15 janarin.

Kjo pasi përafërsisht këto 30 ditë, cilësohen si më të nxehtat e vitit, ose thënë ndryshe periudha kur çiftet bëjnë më shumë dashuri, në raport me çdo periudhë tjetër të vitit.

Të paktën është kjo ajo që rezulton në statistikat e kryera në Itali. Kjo pasi rezulton se pjesa më e madhe e ditëlindjeve bien në tetor dhe më së shumti më 24 tetor, gjë që çon në konkluzionin se nata më e mundshme për shtatzëni është 24 janari, ndërkohë që mundësitë rriten që nga 15 dhjetori.

Gjithashtu edhe në tregun e kontraceptivëve rezultoi se kjo ishte dhe periudha me shitjet më të mëdha, shkruan noa.al.

Kështu që kush dëshiron që të konceptojë një shtatzëni, duhet ti shfrytëzojë më së miri këto data. Bëni kujdes edhe ndaj temperaturës, pasi seksi më i mirë bëhet në temperaturën 18 gradë dhe se nëse është shumë ngrohtë, nuk funksionon shumë. /a.y/noa.al