Transmetuar më 14-12-2018, 20:12

Besojeni apo jo, por të hash dhé mund të parandalosh obezitetin

Këto të dhëna kanë dalë nga një studim i ri, në bazë të të cilit vakti më i mirë për të konsumuar dhé është darka.

Studiuesit australianë zbuluan se testin e kanë bërë me minjtë obezë. Ata që hëngrën një lloj balte humbën më shumë peshë se ata që morën ilace për dobësim.

Ka të dhëna nga grekët e lashtë, të cilët shikonin tokën dhe thonin, “kjo duket si ushqim".

Dhe të famshëm si Shailene Ëoodley dhe Elle Macphereson kanë përdorur këtë mënyrë, duke ngrënë dhé toke.

Për këtë arsye, kërkimet e reja shkencore sugjerojnë se një mënyrë për të luftuar mbipeshën është ti shtoni pak përbërje dheu vaktit tuaj. /k.k/noa.al/