Transmetuar më 26-11-2018, 21:23

Kryeministri Edi Rama ka thënë se fraza “What dhe fuck”, që përdori sot në mbledhjen e dy qeverive në Pejë, nuk ka qenë e planifikuar të thuhet.

“Doli aty për aty, natyrshëm dhe besoj se e përvijon më së miri në mënyrën më sintetike gjithë frustrimin e një situate që gjendet procesi tërësor në të gjitha planet, procesi i integrimit të mëtejshëm të Kosovës, të rajonit, procesi i ndërveprimit rajonal dhe procesi i dialogut mes Kosovës dhe Serbisë”, ka thënë Rama në një intervistë me gazetarin Baton Haxhiu, në emisionin “Zona B”, në Klan Kosova.

Ky shpërthim, Rama ka thënë se erdhi pas një bisede me ministrit të Punës dhe Mirëqenies i Kosovës, Skënder Reçica.

“Buroi nga tregimi i Ministri të Punës dhe Mirëqenies Sociale, që më tregoi se kur kishte shkuar në Beograd për një takim rajonal deri në dy të natës i rrinin mbi kokë disa miq evropianë, sigurisht nën presionin e serbëve që ai të garantonte që të nesërmen kur të fliste nuk do të përmendte termin, Republikë e Kosovës.

Kjo doli sepse kjo është situata në tërësi. Nuk është thjeshtë ai moment por një tërësi gjërash që po ndodhin”, është shprehur Rama.

“What the fuck” u përdor sot nga Rama teksa shprehi kundërshtinë ndaj qëndrimit të Serbisë dhe sipas tij dyfytyrësinë e saj karshi Kosovës, por që me të shprehi kritikë edhe ndaj Bashkimit Evropian për qëndrimet ndaj dy shteteve, edhe Kosovës edhe Shqipërisë.