Transmetuar më 23-11-2018, 23:18

Shkencëtarët janë gjithnjë në kërkim të zbulimit të medikamenteve apo produkteve që kurojnë sëmundje të rënda, të tilla si kanceri.

Një grup shkencëtarësh kanë arritur në përfundimin se një lloj sheqeri, mund të kurojë kancerin.

Sipas tyre, sheqeri i manjonit ngadalëson tumorin dhe rrit efektet e kimioterapisë. Një studim është bërë me disa minj për të vërtetuar hipotezën e studiuesve.

Rezultatet e studimit, të financuara nga Cancer Research UK, dhe Ëorldëide Cancer Research, janë publikuar në Nature.

Tumoret përdorin më shumë gluten se indet normale, të shëndetshme. Megjithatë, është shumë e vështirë për të kontrolluar sasinë e glukozës në trupin tuaj nëpërmjet dietës vetëm.

Në këtë studim, hulumtuesin zbuluan se manoza mund të ndërhyjë me glukozë për të zvogëluar sasinë e qelizave të kancerit të sheqerit. /k.k/noa.al/