Transmetuar më 21-11-2018, 15:29

Të jesh nënë nuk është kurrë një detyrë e lehtë: ajo vjen me shumë përgjegjësi, përpjekje dhe shpërblime të mëdha. Për këtë arsye ky artikull inkurajon ato gra që do të realizojnë lindje me operacion apo siç e quajmë ndryshe, lindje me prerje cezariane. Më poshtë ju tregojmë 3 të vërteta që vetëm nënat që kanë pasur një lindje të tilla i dinë:

Ju do të përballoni me guxim pasojat e ndërhyrjes kirurgjikale

Konsiderohet si një operacion i zakonshëm, por nuk është edhe aq për nënën dhe fëmijën, pasi mbart rreziqet e veta. Ky operacion lë pas dhe një shenjë, e cila është shembulli më i mirë i sakrificës dhe i dashurisë pa kushte.

Rreziku nuk mbyllet me përfundimin e operacionit

Në këto raste, rreziku nuk përfundon me lindjen e fëmijës. Ashtu si në çdo operacion, mjekët nuk mund të përcaktojnë nëse çdo gjë ka qenë e suksesshme derisa anestezia të ketë dalë. Përveç kësaj, ka një detaj që pak njerëz e dinë. Gjatë një lindjeje me prerje cezariane, nëna është e ndërgjegjshme, ajo nuk ndjen dhimbje, por ndjen gjithë lëvizjet që ndodhin brenda saj.

Pas periudhës post-cezariane, nënat kthehen në heroina të vërteta

Kur lind një fëmijë, bota e një nëne sillet rreth foshnjes. Nënat përputhet me kërkesat e tyre dhe nis faza e rimëkëmbjes. Ndonëse sapo të dala nga një opracion, ato sillen si heroina të vërteta. Kështu që të dashura nëna, nëse dikush ju pyet për shenjën e barkut, i thoni të gjitha këto fakte dhe jini krenare.