Transmetuar më 11-11-2018, 10:30

Nuk janë të paktë shqiptarët të cilët jetojnë në Zvicër dhe që janë të interesuar për të marrë shtetësinë gjermane.

Mediat vendase bëjnë me dije se për gjithë ata të interesuar, nga ora 17.30 e datës 8 nëntor, do kenë mundësi që të informohen mbi procedurat.

Bëhet me dije se shtetësia zvicerane mund të fitohet me prejardhje, adoptim ose natyralizim.

Parakushtet për fitimin e shtetësisë mund të gjenden nën të Drejtat dhe Detyrat e Natyralizimit.

Ju mund të merrni nënshtetësinë zvicerane përmes natyralizimit të zakonshëm ose natyralizimit më të lehtë.

Nëse jeni të interesuar për natyralizimin, në duke klikuar në këtë link, mund të merrni informacion më të detajuar. /a.y/noa.al