Transmetuar më 07-04-2018, 18:02

Kufjet e reja mund të dëgjojnë edhe vokalizimin e brendshëm dhe ju mund të flisni me to edhe teksa se jeni i heshtur.

Hulumtuesit kanë krijuar një pajisje që mund të lexojë mendjet e njerëzve kur ata përdorin një zë të brendshëm, duke i lejuar që të kontrollojnë pajisjen e të kryejnë veprime me të edhe pa folur.Lorrie Lejeune/MITPajisja, e quajtur AlterEgo, mund të kopjojë fjalët që ata të cilët i vënë kufjet i memorizojnë në mendje por që nuk i thonë me zë, duke përdorur elektroda ku preket lëkura.

AlterEgo arriti të kishte një saktësi prej 92% në marrjen e fjalëve nga brenda, me një provë prej 10 njerëzve. Ndërkohë që pajisjet e tjera edhe me zë ia huqin deri në 5%. /k.k/noa.al/