Transmetuar më 09-03-2018, 18:44

Katër persona kanë humbur jetën në kërkim të një thesari, të cilin një milioner kidhte deklaruar se e ka fshehur në malet Rocky.

Milioneri në fjalë është 86-vjeçari Forrest Fenn, i cili shkoi në këtë mal, në dy udhëtim gjatë vitit 2010.

Në udhëtimin e parë, ish-tregtari i veprave antike dhe piloti i luftës së Vietnamit, tha se ai fshehu një gjoks antik prej bronzi.

Në udhëtimin e dytë, ai u kthye dhe e mbushi atë me 265 monedha ari, me qindra copa ari dhe disa gurë të çmuar.

Vlera e ngarkesës luhatet me çmimin e arit, por vlerësimet aktuale sugjerojnë se ai vlen rreth 2 milionë dollarë.

Njerëz të shumtë thonë se ari tashmë është gjetur, të tjerë thonë se e gjithë kjo është një mashtrim dhe ka edhe ata që pretendojnë se e dinë saktësisht se ku është thesari.

Fenn, i lindur në Meksikë, thotë se motivimi i tij për gjuetinë e thesarit ishte thjesht për të frymëzuar njerëzit për të hyrë në hapësirën e jashtme të madhe. /k.k/noa.al/