Transmetuar më 09-03-2018, 14:01

Kur Melanie Pritchard mbeti shtatzënë, shtatzënia dukej se vazhdonte në mënyrën më të mirë, pasi mjekët nuk panë komplikime. Por ditën e lindjes, situata mori një kthesë të papritur. Melanie filloi të kishte epilepsi, vlerat e saj u rritën dhe mjekët duhej ta transferonin atë në kujdes intensiv.

Më vonë zbuluan se kishte ndodhur një embolizëm i lëngjeve amniotike, një ndërlikim i rrallë në të cilin lëngu hyn në gjakun e nënës. Kjo shkakton një lloj reaksioni alergjik që shpesh çon në vdekje. Ishte pikërisht ajo që kishte ndodhur me Melanie. Menjëherë pas lindjes së vajzës së saj, zemra e saj kishte ndalur rrahjen.

“Mendimi im i parë ishte: tani jam e ve. Ne ishim të martuar vetëm për 3 vjet … ” tregon bashkëshorti i saj Doug për CBN.

Mjekët arritën të bënin mrekullinë duke bërë që zemra e saj të rifillojë të rrahë sërish. Por Melanie ishte akoma e lidhur me një aparat respirator. Situata dukej më e zymtë, mjekët kërkuan burrin e gruas nëse donte të thoshte lamtumirë. Me një zemër të thyer, Doug pëshpëriti në veshin e saj: “Nëse ke akoma fuqi … lufto!”

Kishte vetëm një gjë për të bërë: të shpresohej në mrekulli. Më vonë, vëllai i Melanie u bashkua me të në spital. Duke qenë mjek, ai zbuloi se Melanie kishte pasur gjakderdhje të brendshme. Pastaj, 24 orë pas deklarimit klinik të vdekur, ndodhi mrekullia: Melanie u zgjua!

Gjëja e parë që Doug bëri ishte t’i tregonte asaj një pamje të vajzës së saj, e cila kishte arritur t’i mbijetonte një lindje traumatike. Megjithatë, mjekët zbuluan se Melanie kishte nevojë për një transplant të zemrës dhe mushkërive për të mbijetuar.

E gjithë familja u shkatërrua. Pse kaq shumë mjerim? Por Melanie ishte e fortë dhe brenda pak orësh ndodhi mrekullia e dytë: nëna e re mund të merrte frymë vetëm! Vetëm një javë më vonë, e gjithë familja u kthye në shtëpi.