Transmetuar më 25-02-2018, 16:47

Nga Ylli Manjani

Fatmir Xhafaj, i brumosur thellë teorinë dhe praktikën e luftës së klasave, ka sjellë modelin e ri të kësaj lufte që quhet Vetting.

E futi këtë model në drejtësi dhe lëmshi është aty.

Tani po bën të njëjtën gjë në polici.

Qëllimi është i qartë: kontroll politik i qeverisë monopartiake mbi çdo element të shtetit!

Të jem i sinqertë, nuk është se ska patur kontroll politik edhe në të shkuarën, por kontrolli monopartiak është provuar si më i rrezikshëm!

Asnjë surprizë me thënë të drejtën! Shoku Fatmir këtë di të bëjë!

Ndërkohë shoku Edvin, megjithse nuk i beson deri në fund shokut Fatmir, prap e pranon...

Ajo që vijon të më çudisë është si ka mundësi që ambasada e USA dhe delegacioni i BE nuk mbrojnë dot as sugjerimet e ICITAP dhe PAMECA?!!

Kanë bërë goxha vërejtje dhe sugjerime për ligjin e Fatmirit, por partia e Tij nuk i merr në konsideratë!!!

Me memon e EURALIUS dhe te OPDAT, na hapen barkun duke mbeshtetë dhunimin e Kushtetutës!

Ndërsa rekomandimet profesionale të ICTAP dhe PAMECA nuk i lobbojnë fare!

Çudi e madhe me thënë të drejtën!

Ende nuk e besoj që perëndimi do të instaloje luftën e re të klasave në këtë vend!

Pavarësisht, opozita duhet të jetë në një linjë me këto rekomandime profesionale, të paraqitura zyrtarisht nga këto misione në datat 8-9 janar 2018.

Nëse shoku Fatmir nuk tregon ato rekomandime, opozita tja kërkojë zyrtarisht ICITAP dhe PAMECA.

Mund ti ndihmoj dhe une me ndonje kopje te rekomandimeve, nëse nuk i gjejnë dot!

Qëndrimet e autorit janë personale, nuk paraqesin vijën editoriale të NOA.al