Transmetuar më 08-02-2018, 19:07

Pronarët e kafshës nuk lanë vend pa e kërkuar, derisa u dorëzuan duke humbur çdo shpresë për qenin e tyre.

Por, pas 20 vitesh u zbulua se qeni kishte ngecur në trungun e një peme, pasi kishte ndjekur një ketër.

Ai ngordhi dhe qëndori brenda trungut për dy dekada me radhë.

Qeni u gjet i mumifikuar brenda trungut, dhe nuk ka humbur asnjë tipar.

Kafsha u gjet në vitin 1980, ndërsa kishte ngordhur në vitin 1960. Arsyeja e mumifikimit në vend të dekompozimit, lidhet me një rrugë ajri që argonte aromën nga insektet.

Qeni është një nga atraksionet kryesore, Forest World në Giorgia. /k.k/noa.al/