Transmetuar më 11-01-2018, 16:08

Nga pluhurat dhe mikororganizmat deri tek lëkurat e vdekura e djersa, shqetësimet që mund të shkaktojnë jastëkët e vjetër lidhen jo vetëm me gjumin e parehatshëm, por dhe me shëndetin tonë. 

Një jastëk i keq mund të shkaktojë dhimbje të qafës dhe shpinës e cila mund të tkurrë trurin tuaj dhe të reduktojë fuqinë e tij. 

Shumë probleme shëndetësore lidhen me: dhimbjen e qafës, dhimbje koke, të përziera, marramendje, ankth, depresion, ndjenjën e lodhjes.

Sipas një studimi të kryer së fundmi, 82% e njerëzve nuk e dinë kur është koha për një jastëk të ri. 

Fotografia e mëposhtme ilustron qartë se si duhet të jetë jastëku juaj. Nëse ai është më i madh apo më i ulet nga sa duhet kjo gjë do të shkaktojë jo pak probleme.