Transmetuar më 08-12-2017, 08:14

Kompania Apple ka një njoftim që do të lumturoi përdoruesit e iPhone, gjatë viti 2018, pasi në tastierat e tyre do të shtohen dhe shumë emoiji të tjerë.

Në fakt ky projekt është një përgjigje për të gjithë përdoruesit të iOS 11.1 të cilët ngelën të pakënaqur që shumë kërkesa të tyre për emoji nuk ishin marrë parasysh nga kompania.

Madje zemërimi i përdorueseve arriti deri sa ata e quajtën Apple raciste që në emoji nuk ishin përfshirë personat me flokë të kuq.

Në takimin e Komitetit Teknik Unicode drejtuesi i Emojipedia, Jeremy Burge, njoftoi se të gjithë ankesat janë parasysh dhe së shpejti iphone do lëshojë për publikun emojit e rinj.

Në këtë listë s’do jenë vetëm personat me flokë të kuq por do ketë shumë më tepër si psh: softball, cupcake, kangur, arushë pelushi, mango, skejtbord, mjegull, superhero dhe për të zbuluar më shumë presim vitin e ri.