Transmetuar më 14-11-2017, 09:11

Një prej veprimeve më të zakonshme për përdoruesit e telefonisë në të gjithë botën, është karikimi i telefonit gjatë natës.

Por siç raporton britaniklja ‘Mirror’, kjo procedurë nuk këshillohet për shkak se mund të dëmtojë baterinë dhe mbi të gjitha mund të shkaktojë zjarr. Karikimi i telefonit gjatë natës, ku shpesh mund ta harrojmë poshtë jastëkut apo në komodinë mund të shkaktojë zjarr për shkak të nxehjes së baterisë.

Kështu për të shmangur çdo problem, këshillohet që të ndiqen një sërë këshillash, siç është vendosja e telefonit mbi një pjatë apo pllakë qeramike në mënyrë që të shmanget zjarri.

Gjithashtu ekspertët këshillojnë që të shmanget karikimi i telefonit natën, pasi mund të dëmtojë baterinë për shkak të orëve të gjata të karkimitt.

Ekspertët këshillojnë që bateria të karikohet nga 40 deri në 80% në mënyrë që të jetë më e mbrojtur, pasi karikimi i plotë e dëmton më shumë. /a.y/noa.al