Transmetuar më 08-11-2017, 09:24

I ngatërruan emrin dhe nga grua e bënë burrë. Prej dy vitesh, Rolanda Zengo sorrollatet pa gjetur zgjidhje në institucionet e vendit. Ndërkohë, ajo nuk merr dot paratë që i takojnë me ligj nga kompensimi.

Qytetarja Rolanda Zengo dhe familja e saj nuk arrijnë dot të marrin paratë nga kompensimi i pronës, pasi Rolanda rezulton me emrin Roland.

Pra, nga femër ajo rezulton mashkull. Prej dy vjetësh ajo sorollatet midis Agjencisë së Kompensimit të Pronave dhe ALUIZNI-t, por sërish pa arritur të gjejë një zgjidhje.

“Kam dy vjet që më ka dalë emri në fletoren zyrtare për të marrë kompensimin e pronës, por rezultoj me emrin Roland dhe nuk mi japin paratë. Më thonë që rezultoj burrë dhe jo grua. Kur kam vajtur në Agjencinë e Kompensimit të Pronave më kanë thënë që duhet të sjell një certifikatë dhe një vërtetim. I kam çuar, por asgjë.

Nuk di ç’të bëj! Ata një herë më thonë dorëzo certifikatën, pastaj më thonë se nuk është kompetencë e jona, por e ALUIZNI-t”, shprehet Rolanda Zengo.

Për problematikën e Rolandës, “Fiks Fare” iu drejtua ALUIZNI-t, pasi është ky institucion i cili çon dokumentacionin në ATP në bazë të VKM-së për kthimin dhe kompensimin e pronave.

Përgjigjia zyrtare e këtij institucion ishte një shkresë në të cilën thuhej se dokumentacioni i përgatitur ka ardhur nga Hipoteka e Tiranës.

Për të gjetur se kush nga institucionet ka bërë gabim në dokumentacion duhet të merrej informacioni fillestar nga Hipoteka e Tiranës. Nëpërmjet një shkrese zyrtare Hipoteka pranoi se shkrimi i emrit gabim është një gabim material dhe se qytetarja duhet të bëjë një këkresë për ta ndryshuar.

Por ky gabim i vogël i Hipotekës i kushtoi Rolandës 21 milionë lekë të vjetra që nuk i mori dot nga shteti. Megjithatë, “Fiks Fare” së bashku me zonjën Zengo kërkuan të rikorigjohet kartela e hartuar nga Hipoteka në mënyrë që këtij problemi t’i jepej zgjidhje përfundimtare.