Transmetuar më 02-11-2017, 13:39

Fëmijët janë jetë, ndonëse pa faj, ata shpesh nuk mund ta jetojnë jetën e tyre si duhet. Ndodh që për arsye të ndryshme prindërit e tyre biologjik detyrohen për t’i braktisur ata në jetimore.

Braktisja ndodh kryesisht kur nuk planifikohet marrëdhënia, edhe pse në të vërtet nuk duhet të falet në asnjë rast.

Shkaktarë kryesorë të braktisjes së fëmijëve konsiderohen gjendja e rënduar ekonomike dhe shtatzënitë e padëshiruara.

Edhe pse asnjë nga këto nuk e arsyetojnë veprimin e braktisjes së foshnjave, disa nga këta fëmijë kanë shumë fat më pas.

Ata mund të gjejnë një familje birësuese e cila i fal shumë dashuri dhe përkujdesje saqë një gjë të tillë ndoshta as prindërit e vërtetë nuk do ja ofronin.

Më poshtë janë disa fëmijë të birësuar nga disa familje, të cilët kanë ndryshuar shumë pas kujdesit që kanë marrë. /b.l/noa.al/