Transmetuar më 27-10-2017, 18:08

Dyshime të forta për praninë e një objekti të paidentifikuar (UFO) janë hedhur orët e fundit pasi u pa një shtëllungë gjigante e rrumbullakët që ndriçonte qiellin për disa minuta në Siberinë Veriore.

Objekti i panjohur i tronditi banorët e zonës.

Autoritetet ruse thanë zyrtarisht se nuk kanë informacion të ishte një UFO, duke sugjeruar se mund të bëhet fjalë për një shfaqje dritash qiellore e njohur edhe si aurora e veriut.

Disa ekspertë të shkencës së studimit të UFO-ve sugjerojnë se mund të bëhet fjalë për një objekt të tillë.

Të tjerë hedhin dyshime të forta se objekti mund të ishte gjurmë e një rakete testuese e ushtrisë ruse.

Një rast i ngjashëm ishte evidentuar edhe në dhjetorin e vitit 2009 në Norvegji.

Pamjet e mëposhtme foto dhe video japin më shumë qartësi mbi atë që u pa në Siberi, ndër vendet më të ftohta dhe më pak të banuara të botës. /noa.al/

The extraordinary scenes were captured by leading Siberian photographer Sergey Anisimov in the town of Salekhard which straddles the Arctic CircleSocial media erupted with claims of 'aliens arriving' and locals in far flung parts of the country told of 'shivers down their spines'Pictured is the spectacular sight over northern SiberiaThe light appeared as a swirly ballThe lights could be seen in northern Siberia, and one photographer captured stunning images of the sight from the town of Salekhard which straddles the Arctic CirclePhotographer Alexey Yakovlev admitted to feeling scared as he witnessed the UFO spectacle at Strezhevoi, in the north of Tomsk region. He said: 'At first I thought - it is such a radiance of such an unusual form, round in shape. But gradually the ball began to expand, it became clear that this is not some radiance and it became scary'After the multi-coloured light show was over, photographer Sergey Anisimov went home to find local children as young as five in the yard babbling about 'aliens' and 'the portal to another dimension', he saidThe first explanation for the sight was that a vivid display of the Northern Lights - or Aurora Borealis - was underway. This is why photographers were out watching the sky when the suspected UFO appearedOthers have suggested the light is an effect of military testingIt was the the trace of this rocket - capable of carrying nuclear missiles - that caused this extraordinary phenomenon in the night sky, say the Russian mediaPhotographer Alexey Yakovlev accurately guessed: 'It seems I accidentally shot the launch of a secret space rocket from Plesetsk'