Transmetuar më 10-10-2017, 13:16

Për të dytin vit radhazi, afro 400 të rinj, gjimnazistë dhe studentë, janë bërë pjesë e nismës së Bashkisë së Tiranës për të ndjekur një ditë nga puna e saj e përditshme. Në nisje të këtij projekti ata janë pritur në një takim të veçantë nga kryedtari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj, i cili u kërkoi që të shfrytëzojnë këtë mundësi për t’u njohur me punën që bën çdo drejtori në Bashkinë e Tiranës, ndërsa i ka ftuar ata që në fund të kësaj eksperience të ofrojnë idetë e tyre për atë që duhet të ndryshojë në funksionimin e administratës dhe të jetës së qytetit.

“Më vjen mirë që e kemi nisur këtë traditë fantastike, ku një ditë në muaj ftojmë të rinjtë që të bëhen pjesë e stafit të Bashkisë”, tha kryebashkiaku.

Ai theksoi se falë suksesit të kësaj nisme vitin e shkuar, Bashkia e Tiranës ka mundur të përfitojë disa nga idetë që ka nisur t’i vërë në zbatim, siç është projekti për zbatimin e një plani orientimi për gjithë studentët e rinj që vijnë në Tiranë.

Një tjetër ide e ardhur nga të rinjtë gjatë vitit të shkuar dhe që është përqafuar nga Bashkia e Tiranës është edhe ajo për transformimin e Piramidës në një qendër multifunksionale kryesisht në shërbim të të rinjve.

“Prona më e shtrenjtë e Tiranës është si një karkasë e vdekur në mes të bulevardit, që është Piramida. Kështu që aty na lindi ideja: A mund ta rikonstruktojmë Piramidën? Pra ta bejme me teatër, filma, me bibliotekë, me kurse digjitale, pra të kodimit, apo të programimit, që dikush mund t’i ndjekë pa qenë detyrimisht profesionist në atë fushë. Kjo është iniciativa që morëm këtë vit dhe do e buxhetojmë që ta transformojmë”, u shpreh Veliaj.

Kryetari i Bashkisë evidentoi vullnetarizmin si një nga fushat ku të rinjtë mund të japin kontributin e tyre. Ndaj, ai shtoi se një mundësi e mirë për të dhënë kontribut është Maratona e Tiranës që zhvillohet të dielën më 15 Tetor.

“Ne besojmë shumë tek vullnetarët dhe tek puna vullnetare. Ne kemi të atashuar 500 vullnetarë vetëm këtë vit për maratonën e Tiranës. Nëse doni të jeni vullnetarë edhe nëse nuk do të vraponi me mua, atëherë mund të na ndihmoni duke qenë entuziast dhe duke inkurajuar të gjithë ata që po vrapojnë për qytetin. Është një mundësi fantastike, vijnë qindra turistë për maratonë, pra jo vetëm dikush që vjen që vrapon, kështu që me këtë sens edhe për qytetin është një oportunitet ekonomik, një mundësi komunikimi për t’i treguar që Shqipëria nuk ka namin e keq që ka pasur në vitet 90, përkundrazi statistikisht është një vend shumë më i sigurt se shumë qytete të tjera në BE”, tha Veliaj. /b.l/noa.al/