Transmetuar më 09-10-2017, 21:51

Me siguri ju ka ndodhur që të flini shpesh me celularin poshtë jastëkut, ose afër kokës.

Kujdes, mos e bëni më një gjë të tillë. Edhe aparatët celularë janë një ndër gjërat më të rëndësishme që kanë njerëzit në ditët e sotme pasi përdoren për shumë nevoja, ata mund të kthehen në një rrezik potencial.

Kanë efekt të dëmshëm në tru, prandaj është mirë që gjatë natës të mos mbahen pranë, sidomos poshtë jastëkut.

Ekspertët rekomandojnë që të jemi të kujdesshëm dhe t’i përdorim vetëm në raste të nevojshme.

Ata kanë dhënë disa arsye për të cilat nuk duhet mbajtur poshtë jastëkut, të cilat janë:

1- Nxehtësia e madhe që ka celulari mund ti vendosë flakën jastëkut

2- Rezet elektromagnetike pengojnë që të bëni një gjumë të mirë

3- Shton rreziqet shëndetësore

4- Mund të qëndroni zgjuar prej rrezatimit që përçohet. /k.k/noa.al/