Transmetuar më 30-08-2017, 11:46

Dhimbja e kokës është një nga shqetësimet më të zakonta që mund të përjetotjë një njeri dhe që në të shumtën e rasteve nuk paralajmëron asnjë problem të rëndë shëndetësor.

Sipas shkaqeve ndryshojnë dhe llojet e dhimbjes së kokës e duke klikuar në këtë link do të njiheni me 4 llojet më shqetësuese të dhimbjes së kokës dhe lidhjen e tyre me sëmundjet.

1. Karbohidratet Karbohidratet rrisin nivelin e sheqerit në gjak dhe sipas Health Guides, kjo gjë mund të shkaktojë dhimbje koke.

2. Fjetja mbi 10 orë Orët e plota të gjumit ju qetësojnë, por nëse ju flini më shumë nga sa duhet e sigurtë që efekti do të jetë i kundërt. Rutina dhe oraret e çrregullta të gjumit shkakojnë dhimbje koke në zonën e tëmthave.

3.Moti i nxehtë Sipas një studim nga Johns Hopkins Headache Center temperaturat e larta mbi 40 gradë janë një nga arsyet kryesore të dhimbjes së kokës e kategorizuar si e padëmshme.

4. Rënia e nivelit të hormonit të lumturisë oksicitinë lidhet ngushtë me dhimbjet e lehta të kokës në zonën frontale që përfshin ballin.

5. Mbidozat e vitaminës C mund të shkakojnë gjithashtu dhimbje koke.