Transmetuar më 22-08-2017, 23:48

E dini sa kohë mund të rezistojnë femrat pa bërë seks?!

Një studim i bërë nga revista femërore gjermane Petra, ku morën në shqyrtim mbi 10 mijë gra të moshës  29 dhe 39 vjeç doli në rezultatin se gati 58% e grave gjermane mund të rrinë pa bërë seks gjatë gjithë jetës së tyre.

Ndërkaq 33% prej tyre mund të rezistonin deri në dy vjet, 41% mund të rezistonte  një vit dhe 27%  mund të rrinin pa bërë seks deri në gjashtë  muaj.

Sipas terapistes Marlene Ann Henning, pas tre muajsh pa seks femrat kishin gjendje ankthi të lehtës, pas gjashtë muajsh përjetojnë thatësi vaginale dhe stres.

Ndërkaq pasi kalon një vit pa kryer marrëdhënie kanë çrregullime hormonale, sistem të dobët imunitar dhe humbje të tonifikimit të muskujve vaginalë.

Rezultatet u publikuan në revistën Bild.