Transmetuar më 10-08-2017, 21:13

Një studim i fundit i gjinekologëve tregon se çfarë ndodh me vaginën që në mendimet e para për seksin e deri te orgazma.

Studimi i realizuar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës tregon se çfarë ndodh me femrat kur përjetojnë ereksion.

Sipas ekspertëve kur truri ndien aksion potencial, enët e gjakut zgjerohen, shtohet qarkullimi i gjakut, i cili nxit sekretin vaginal, gjë që njëkohësisht është edhe lubrifikant natyral, i përbërë nga proteinat dhe aminoacidet.

Kur femrat janë të eksituara klitori rritet dhe fryhet, gjë që mund të vërehet edhe me prekje me dorë.

Gjatë eksitimit gryka e mitrës zbutet dhe nëse preket me penis apo me ndonjë mjet seksual mund të shkaktojë kënaqësi të vërtetë./a.k/noa.al/