Transmetuar më 15-06-2017, 00:30

Para disa kohësh një meksikan me emrin Roberto Esquival Cabrera u bë i famshëm në media të ndryshme në botë, për shkak të penisit të tij të stërgjatë, rreth gjysmë metri.

Edhe pse nuk arrin të bëjë dot seks, ai ka refuzuar të bëjë një operacion për shkurtimin e penisit të tij.

Arsyeja se përse ai e ka penisin e gjatë, ka lidhje me një teknikë, të quajtur ‘jelqing’.

Shumë meshkuj po e përdorin këtë teknikë, pasi mendojnë se do përfitojnë prej saj.

Vetë Roberto e praktikonte që kur ishte adoleshent, shkruan Mapo. Ai lidhte fasho rreth penisit me pesha të ndryshme. Më pas bënte ‘jelqing’.

Por çfarë është kjo praktikë?

Meshkujt e fërkojnë me forcë penisin në zgjatje njësoj si gjatë masturbimit.

Por ‘jelq’ bëhet vetëm kur penisi nuk është në ereksion.

Praktika bëhet për 20 minuta në ditë.

Disa urologë thonë se nuk është e rekomandueshme pasi mund të dëmtojë nervat e penisit dhe më vonë sjell probleme me ereksionin.

Kjo praktikë e bën penisin më të pandjeshëm, thonë ata.

Të tjerë ekspertë thonë se nuk është e dëmshme.