Transmetuar më 02-06-2017, 12:51

Dr. Jeannette Graf, dermatologe amerikane me bazë në New Jork, thotë se faktikisht makijazhi nuk është i keq për ju. Dhe, në disa raste, ai është i mirë për lëkurën tuaj! Pra, mrekullitë s’kanë të ndalur.

Dr. Graf thotë se nëse futeni në pishinë kur keni makijazh në fytyrë, kjo është në rregull, por sapo të dilni nga pishina, është ide e mirë ta pastroni fytyrën.

“Nëse makijazhi thahet në lëkurën e lagur, ai mund të shkaktojë irritime të ndryshme dhe bakteret mund të akumulohen në lëkurë. Por, nëse makijazhi është rezistues ndaj ujit dhe përmban mbrojtje nga dielli, ai mund të jetë i mirë për lëkurën tuaj”, ka thënë ajo.

Nëse planifikoni të futeni në ujë kur keni makijazh në fytyrë, ajo sugjeron që fillimisht të aplikon krem dielli, dhe pastaj të vendosni makijazh i cili i reziston ujit.