Transmetuar më 30-03-2017, 18:41

Seksi anal nuk është më një tabu. Janë gjithnjë e më shumë çiftet që e përdorin, në kërkim të kënaqësisë reciproke. E rëndësishme është që të merren masat e duhura për të reduktuar rrezikun dhe për të shtuar kënaqësinë.

Kat Van Kirk, seksolog dhe psikoteraupet amerikan e thotë prerë, “Seksi anal nuk bën dëm. Ose më mirë, nuk duhet bërë. Së pari duhet lubrifikuar dhe vepruar ngadalë, në mënyrë që të jetë i kënaqshëm dhe eksitus”.

Duke folur për sajtin ‘askmen’, lubrifikimi është shumë i rëndësishëm për të reduktuar dhimbjen dhe shtuar kënaqësinë, por nuk mjafton, duhen limituar sëmundjet seksualisht të transmetueshme.

Rreziku i acarimit të lëkurës është i madh he është i ngjashëm, por nuk sjell pasoja të rënda për shëndetin. Më shumë kujdes i duhet treguar përdorimit të prezervativit, i cili duhet përdorur për të parandaluar sëmundje si HIV apo infeksione të tjera, të cilat mund të shkaktojnë kancerin e zorrës së trashë.

Një tjerr pasojë e pakëndshme mund të jetë infektimi nga Escherichia Coli, në traktin urinar ose në aparatin tretës. Për këtë arsye është shumë e rëndësishme që të mos shmanget prezervativi, por duhet ndërruar sa herë kalohet nga seksi vaginal në atë anal dhe kundërta./a.y/noa.al