Transmetuar më 14-12-2016, 19:00

Toka është në rrezik të një shiu të paparashikuar asteroidësh dhe NASA ka deklaruar se nuk mund të bëhet asgjë për ta shmangur.

Sipas ekspertëve, nuk duhet t’i mbajmë shpresat në ndonjë plan evakuimi, sepse qeveria dhe shkencëtarët nuk kanë asnjë as nën mëngë nëse një gur hapësinor vjen dhe zë rrugën.

Nuk janë shumë mundësi për momentin. Opsioni i vetëm është të ndërtohet një raketë që mund ta godasë asteroidin në rast emergjence.

Vëzhguesit e yjeve janë duke i monitoruar asteroidët dhe kometat çdo ditë. Shiu i fundit i meteorëve ka ndodhur në epokën e dinozaurëve, të cilët i fshiu nga sipërfaqja e tokës dhe e njëjta gjë mund të ndodhë dhe me njerëzimin.