Transmetuar më 04-12-2016, 18:46

Nëse doni të mësoni gjatësinë e fëmijës tuaj, një formulë e thjeshtë e përdorur nga mjeku pediatër të jep mundësinë të parashikosh gjatësinë e fëmijës tënd, me një marzh gabimi + ose –5 cm.

Formula konstiston në mbledhjen e gjatësisë së babait dhe të nënës dhe shifra të pjesëtohet për 2.

Në rastin e djemve shifra që del nga ky pjesëtim mblidhet me 6.5 cm ndërsa në rastin e vajzave bëhen minus 6.5 cm.