Transmetuar më 17-01-2022, 12:55

Gjykata Kushtetuese ka shtyrë seancën për shkarkimin e Presidentit Ilir Meta.

Gjykata Kushtetuese në njoftimin e saj bën em dije se seanca është shtyrë në datën 1 shkurt pasi relatori i çështjes ka rezultuar pozitiv me COVID-19.

Ja njoftimi i Gjykatës Kushtetuese:

Çështja me kërkues Kuvendin e Republikës së Shqipërisë dhe objekt: “Për shkarkimin e Presidentit të Republikës së Shqipërisë për shkelje të rënda të Kushtetutës”, e planifikuar për t’u zhvilluar në seancën plenare publike të datës 18.01.2022, ora 10:00, bazuar në nenin 44/a të ligjit nr.8577, datë 10.02.2000 “Për organizimin dhe funksionimin e Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Shqipërisë”, të ndryshuar, është shtyrë për në datën 01.02.2022, ora 10:00, për arsye se relatori i çështjes ka rezultuar pozitiv me COVID-19.