Transmetuar më 15-09-2021, 12:30

Kongresi Botëror i Automjeteve me Energji të Re 2021 (WNEVC) ka nisur të mërkurën në Haikou, kryeqendra e provincës Hainan të Kinës jugore, duke u fokusuar në industrinë e automjeteve të reja të energjisë (NEV) nën sfondin e neutralitetit të karbonit.

Me temë "Promovimi gjithëpërfshirës i tregtimit, përshpejtimi i integrimit ndër-industri, arritja e përbashkët e neutralitetit të karbonit", ngjarja treditore do të shfaqë disa samite, forume, ekspozita dhe aktivitete të tjera, bën të ditur “Xinhua”.

Më shumë se 1000 zyrtarë qeveritarë, ekspertë dhe drejtues të prodhuesve të automjeteve nga brenda dhe jashtë vendit pritet të ndajnë njohuritë dhe vizionet e tyre mbi një sërë temash, të tilla si industria NEV, teknologjitë e lidhura dhe transporti i qëndrueshëm i orientuar drejt së ardhmes.

WNEVC 2021 organizohet bashkërisht nga Shoqata Kineze për Shkencë dhe Teknologji dhe disa agjenci qeveritare, duke përfshirë qeverinë krahinore Hainan dhe Ministrinë e Shkencës dhe Teknologjisë.

Shitjet NEV të Kinës u rritën 190 për qind në vit në 1.8 milionë njësi në tetë muajt e parë të këtij viti, treguan të dhënat nga Shoqata Kineze e Prodhuesve të Automjeteve.