Transmetuar më 19-04-2017, 14:24
Publicitet

Kjo bretkosë duket përtej normales. Nëse do ta ndeshnim një të tillë në rrugë, do të trembeshim. Gjithsesi ende nuk ka të dhëna nëse kjo bretkosë është e rrezikshme apo jo.

E njohur gjerësisht me emrin bretkosa Goliath, ajo është afërsisht rreth 40 centimetra e gjatë dhe mund të arrij një peshë prej më shumë se 5 kilogram.

Bretkosa Goliath është pa frikë ekzemplari më i madh i species së saj në botë. Tashmë është në listën e specieve të cilat mbrohen me ligj. Ky amfib mund të gjendet në Kamerun dhe Guinen Ekuadoriale. /b.l/noa.al/