Transmetuar më 07-04-2017, 10:19
Publicitet

Një studim nga Universiteti i Illinois, ka dalë në përfudnimin se personat të cilët kanë përdorur ilaçe kundër depresionit, kanë pasur ndryshime të personalitetit në krahasim me ata që nuk kanë përdorur. Studiuesit, morën në shqyrtim 207 studime nga më shumë se 20.000 persona me probleme të shëndetit mendor, dhe thanë se ata ishin mesatarisht më pak nervozë.

Gjetjet sfidojnë idenë se tipare të personalitetit janë formuar në lindje apo në fëmijëri dhe mbetet njëjtë, sipas Brent Roberts, profesor i psikologjisë në Universitetin e Illinois në Urbana-rrafshinë.

Pra, sipas profesorëve, personaliteti te njerëzit ndryshon edhe gjatë viteve, dhe nuk është i pandryshuar që nga fëmijëria./k.k/noa.al