Updated; 05-03-2012, 16:30

Tirana, 5 March, NOA – Speaker of Parliament, Jozefina Topalli, has organized an event commemorating the 61-st anniversary of the massacre of communist, when at the midnight of 26 February 1951 were shot 22 intellectuals, under the pretext of throwing bombs at Soviet embassy, reports news agency NOA.al.

Topalli in this day of memory for the crimes of communism, tells all the names of intellectuals shot, appealing that to them, must be forgiveness.

Firing of 22 intellectuals, brought too the persecution of their families.

Intellectuals shot 22 at the midnight of 26 February 1951 were: Sabiha Kasimati, Tefik Shehu, Pjerin Guraziu, Jonuz Kaceli, Anton Delhysa, Haki Kodra, Gafur Jegeni, Myftar jegeni, Manush Peshkëpia, Reiz Selfo, Qemal Kasaruho, Zyhdi herri, Gjon Temali, Petro Konomi, Niko Lezo, Pandeli Nova, Thoma Katundi, Mehmet Shkupi, Ali Qorraliu, Fadil Dizdari, Hekuran Troka, Lluka Rashkoviç. Topalli earlier in an interview, declared that the massacre of 26 February 1951, is a day that requires a reflection…. e.t/NOA

This is a paying service by NOA.al Albanian National News Agency. To subscribe, or to obtain a username and password, email us: [email protected]

Ky është një shërbim me pagesë nga NOA.al – Agjencia Kombëtare e Lajmeve. Për t’u abonuar, ose për t’u pajisur me emër përdoruesi dhe kodin, na shkruani tek [email protected]