Transmetuar më 06-05-2023, 16:00

Turizmi rikthehet fuqishëm në Yunnan të Kinës

Rajoni Yunnan i Kinës jugperëndimore, një nga destinacionet kryesore turistike të vendit, dëshmoi një rikthim të fuqishëm në turizëm gjatë festës së Ditës së Majit të këtij viti, duke regjistruar dhe shifra rekord, njoftoi dega lokale e Akademisë së Turizmit të Kinës, citon noa.al, agjencinë e lajmeve “Xinhua”.

Gjatë periudhës festive pesëditore, provinca regjistroi mbi 35 milionë udhëtime turistike, me të ardhurat totale nga turizmi që arritën në thuajse 35 miliardë juanë (rreth 5.07 miliardë dollarë amerikanë).

Kjo përkthehet në një rritje vjetore respektivisht prej 190.8 për qind dhe 193.7 për qind.

Krahasuar me nivelin para Covid në vitin 2019, shifrat janë gjithashtu të jashtëzakonshme, duke përfaqësuar rritje të fuqishme respektivisht prej 134.8 për qind dhe 130.4 për qind.

Sipas informacioneve nga dega Kunming e Akademisë së Turizmit në Kinë, gjatë festës së Ditës së Majit të këtij viti, në provincë pati mbi 7 milionë udhëtime turistike në ditë, duke vendosur një rekord të ri.

Ministria e Kulturës dhe Turizmit bëri të ditur se udhëtimet turistike vendase gjatë festës u rritën me 70.83 për qind në baza vjetore, për të arritur në 274 milionë.