Transmetuar më 16-02-2023, 18:35

KOSOVË- Deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje Haki Abazi ka bërë deklarata të forta sot duke trazuar opinionin publik, pasi implikoi edhe kryeministrin Kurti në rastin e zhdukjes së mostrave të aktivistit të ndjerë, Astrit Deharin. Sipas tij ekzistojnë video-inçizime dhe që e konfirmojnë identitetin e personit/personave që i zhdukën mostrat e rastit Dehari. Aktivisti Astrit Dehari kishte vdekur në rrethana të dyshimta në Qendrën e Paraburgimit në Prizren. Ai thotë që ka bërë një hulumtim dhe se ka shtruar pyetje e diskutime në lidhje me rastin, çka kishte sjellë edhe anatemimin dhe shkarkimin brenda Vetëvendosjes.

“Por ne as si shoqëri as si qytetarë individualë nuk mund të rrimë të heshtur përballë një procesi të këtillë, dhe të gjithë duhet ta kryejmë punën që na takon. Instituti i Mjekësisë Ligjore është i monitoruar 24 orë prej kamerave. Dihet qartë kush ka hyrë te frigoriferi dhe ka nxjerr mostrat të cilat kanë qenë të vendosura nën mostra tjera, dhe janë zhdukur.” – u shpreh ai.

Kush do ta dinte që këto mostra ishin të vendosura nën mostra tjera përveç dikujt që ka njohuri specifike për këtë çështje?

“Video-inçizimet janë ato të cilat ju duhet t’i kërkoni për të konfirmuar se kush ka zhdukur mostrat e rastit Dehari. Hulumtimi im i fundit, pyetjet e mia që kam shtru, diskutimet që kam bërë me njerëz përgjegjës kanë sjellur tek shkarkimi dhe anatemimi brenda Lëvizjes Vetëvendosje. Shkarkimi im është minor kundrejt borxhit që kemi për ta sqaruar deri në fund se çfarë ka ndodhur me rastin Dehari, dhe si është e mundur që në pushtetin e Lëvizjes Vetëvendosje të zhduken mostrat e Astrit Dehari dhe kryeministri Kurti të mos e thotë asnjë fjalë të vetme për këtë gjë. Asnjë’, tha ai.

Ndërkohë, në fund iu desh që të lexonte nga letra e tij për t’i parë mirë emrat dhe ndoshta edhe renditjen e tyre për këtë rast.

“Mendoj që prokuroria duhet ta marrë në pyetje kryeministrin Kurti, Dejona Mihalin, Albulena Haxhiun, Nazlie Balajn dhe Flutura Gogaj Bajramin.” – u shpreh ai.