Transmetuar më 19-04-2022, 21:34

Google ka mohuar të ketë bërë ndryshime në imazhet e saj satelitore të vendeve ushtarake të Rusisë pasi pretendimet e rreme u shpërndanë gjerësisht në internet se kishte imazhe të paqarta të pikave të caktuara.

Por Google nuk i ka fshehur kurrë këto objekte dhe imazhet me rezolucion të lartë të vendeve dhe pajisjeve ushtarake të Moskës janë të disponueshme publikisht prej vitesh. Kompania shkroi në Twitter për të hedhur poshtë pretendimin, duke thënë se nuk kishte bërë “ndonjë ndryshim të paqartë në imazhet satelitore në Rusi”.

Një kërkim i funksionit historik të imazheve të kompanisë në Google Earth konfirmon se nuk janë bërë ndryshime specifike në lidhje me imazhet satelitore nga Rusia. Google ka mjegulluar më parë territore të Izraelit dhe palestinezëve.