Transmetuar më 20-12-2021, 09:30

Prodhimi i baterive të magazinimit të Kinës për të fuqizuar automjetet me energji të re (NEV) u rrit 121.8 për qind nga viti në vit për të arritur në 28.2 gigavat-orë (GWh) në nëntor ndërsa industria NEV vazhdoi të lulëzonte, treguan të dhënat industriale, njofton “Xinhua”.

Prodhimi i baterive të litiumit qëndroi në 17.8 GWh muajin e kaluar, duke u rritur 229.2 për qind nga një vit më parë, treguan të dhënat nga Aleanca e Inovacionit të Baterive në Kinë. Vendi prodhoi gjithashtu 10.4 GWh bateri litium treshe gjatë periudhës, 42.6 për qind më shumë nga viti në vit.

Shitjet e automjeteve NEV në nëntor u rritën me 121.1 për qind nga viti në vit në rreth 450.000 njësi, sipas Shoqatës së Prodhuesve të Automjeteve të Kinës.

Në periudhën janar-nëntor, shitjet e NEV arritën në rreth 2.99 milionë njësi, duke u rritur me 166.8 për qind nga viti në vit dhe duke zënë 12.7 për qind të totalit të shitjeve të automjeteve të reja.