Transmetuar më 09-10-2020, 20:33

Ishulli i Sardenjës njihet si vendi ku njerëzit jetojnë më gjatë në botë, shumë nga të cilët i kalojnë 100 vite.

Deiferencën e jetëgjatësisë, ishulli e bën mbi numrin e popullsisë, krahasur me zonat e tjera, si dhe numrin e personave që kalojnë të 100-at.

Ishulli i dytë më i madh në Mesdhe është një ndër më tërheqësit edhe prej bukurisë së  tij natyrore.

Kjo veçori e Sardenjës, e njohur si “Vija Blu”,  ka tërhequr gjithashtu vëmendjen e shkencëtarëve, ku studiues të shumtë vijnë në rajon për të zbuluar sekretin e jetëgjatësisë.

Qyteti i Arzanës, i vendosur në ishullin e Sardenjës, është një nga vendet ku kryesisht jetojnë më tepër njerëz fatlumë.

/NOA.al