Transmetuar më 09-06-2024, 09:30

Nuk është tamam një lajm që njerëzit tradhtojnë partnerët e tyre, por pse ata e bëjnë këtë, është më pak e qartë.

Ndoshta ishin të dehur, ndoshta ndiheshin të paplotësuar ose ndoshta kërkonin një rrugëdalje nga marrëdhënia.

Për t’iu përgjigjur pyetjes, Ashley Madison, një faqe për takime jashtëmartesore, u kërkoi burrave dhe grave jobesnike të tregonin pse luajnë jashtë shtëpisë dhe rezulton se procesi është shumë më i paramenduar sesa mendohej në fillim.

Kur mendojmë për dikë që tradhton, shpesh përfshin takimin me një të huaj në një bar, por, nga 1300 burrat e pyetur, 27 për qind pranuan se do t’i afroheshin një shoku ose kolegu të punës nëse do të ishin të pakënaqur në marredhenien e tyre aktuale.

Në mënyrë të ngjashme, 15 për qind e grave pranuan se një bashkëpunëtor do të ishte i preferuari i tyre për një lidhje, ndërsa 17 për qind thanë se fantazojnë të kenë një romance me shefin e tyre.

Duket se burri ose gruaja tjetër nuk janë aq misterioze në fund të fundit. E vërteta është, nëse partneri juaj do të ketë një lidhje, ka të ngjarë të jetë me dikë që tashmë e njeh.

Në mënyrë tronditëse, sondazhi zbuloi gjithashtu se 99 për qind e burrave pranuan se kishin tradhtuar ose menduar për tradhtinë.

Dhe, ndërsa seksi i kënaqshëm ishte motivuesi kryesor, të tjerë rrëfyen se sjellja e tyre e paligjshme ishte një përpjekje për të qenë më të lumtur në martesë, sesa për ta dëmtuar atë.

Në anën tjetër të medaljes, 39 për qind e grave thanë se kishin tradhtuar një partner, ndërsa 35 për qind pranuan se e kishin marrë në konsideratë.

Megjithatë, për gratë që kishin marrë pjesë në një lidhje jashtëmartesore, arsyet e tyre ishin pothuajse të njëjta me homologët e tyre meshkuj.

Shpesh mendohet se kur femrat tradhtojnë ato janë në kërkim të një lidhje emocionale, por ky studim i ri zbuloi se 43 për qind thanë se lidhja e tyre ishte thjesht fizike.

Po kështu, shumica e grave thanë se ndiheshin të detyruara të përfshiheshin në lidhjen e tyre të parë pas lindjes së fëmijëve, me 54 për qind që thanë se përvoja e tyre e parë në botën e takimeve jashtëmartesore ishte pas lindjes.

Bashkohu me kanalin e NOA WhatsApp për lajmet më të fundit direkt në celularin tënd