Transmetuar më 10-05-2024, 20:30

Është diçka që duhet të lexojmë të gjithë të paktën një herë! Sigurohu që ta lexosh deri në fund!

Shkruar nga Regina Brett, 90 vjeçe, nga Plain Dealer, Cleveland, Ohio – SHBA. Përkthyer dhe përshtatur nga noa.al 

"Për të festuar plakjen, njëherë shkrova 42 mësime që jeta më ka mësuar. Është rubrika më e kërkuar që kam shkruar ndonjëherë.

Odometeri im shkoi në 90 në gusht, kështu që këtu është kolona përsëri:

1. Jeta nuk është e drejtë, por është gjithsesi e bukur.

2. Kur je në dyshim, bëj hapin tjetër, qoftë dhe atë të voglin.

3. Jeta është shumë e shkurtër – përjetoje atë.

4. Puna jote nuk do të kujdeset për ty kur je i sëmurë. Miqtë dhe familjarët do ta bëjnë atë.

5. Pago kartat e kreditit çdo muaj.

6. Nuk duhet të fitosh çdo debat. Rri i vërtetë për veten tënde.

7. Rri me dikë. Është më shëruese sesa të qash vetëm.

8. Shpenzo për pensionin që nga paga e parë.

9. Kur është fjala për çokollatë, rezistenca është e panevojshme.

10. Bëj paqe me të kaluarën tënde kështu që ajo nuk do ta dëmtojë të tashmen.

11. Është në rregull të lejosh fëmijët të të shohin të qash.

12. Mos krahaso jetën tënde me të tjerët. Nuk e ke idenë se si është rrugëtimi i tyre në jetë.

13. Nëse një marrëdhënie duhet të jetë sekrete, ti nuk duhet të jesh aty…

14. Bëj një frymëmarrje të thellë. Qetëso mendjen.

15. Shkarko gjithçka që nuk është e nevojshme. Barra të rëndon në shumë mënyra.

16. Çdo gjë që nuk të vret, të bën vërtetë më të fortë.

17. Kurrë nuk është vonë për të qenë i lumtur. Por gjithçka varet nga ti dhe nga askush tjetër.

18. Kur është fjala për të ndjekur atë që do në jetë, mos prano një "jo" si përgjigje.

19. Ndiz dritat, përdor çarçafët e bukur, vish rroba të brendshme elegante. Mos i ruaj ato për një rast të veçantë. Sot dhe çdo ditë është ditë e veçantë.

20. Përgatitu shumë, pastaj ndiq rrjedhën.

21. Bëhu ekscentrik tani. Mos prisni që plakja të vishet me ngjyrë vjollcë.

22. Organin seksual më i rëndësishëm është truri.

23. Askush nuk është përgjegjës për lumturinë tënde përpos teje.

24. Tejkaloni çdo telash me këto fjalë "Për pesë vjet, a do të ketë më rëndësi?

25. Zgjidh gjithmonë jetën.

26. Fal por mos harro.

27. Çfarë mendojnë të tjerët për ty nuk është puna jote.

28. Koha shëron pothuajse gjithçka. Jepi kohë.

29. Pavarësisht se sa e mirë ose e keqe është një situatë, ajo do të ndryshojë.

30. Mos e merr veten dhe gjërat shumë seriozisht. Askush tjetër nuk e bën…

31. Beso në mrekullitë.

32. Mos kontrollo jetën. Ekspozohu dhe përfito prej saj tani.

33. Plakja fiton me alternativën – të vdesësh si i ri.

34. Fëmijët e tu kanë vetëm një fëmijëri.

35. Çdo gjë që vërtetë ka rëndësi në fund është se ti ke dashur.

36. Dil jashtë çdo ditë. Mrekullitë presin kudo.

37. Nëse të gjithë hedhim problemet tona në një kupë dhe shohim ato të të tjerëve, do t’i mbledhim ato tonat me qejf.

38. Meraku është humbje kohe. Prano atë që tashmë ke, jo atë që ke nevojë.

39. Më e mira është ende duke ardhur…

40. Nuk ka rëndësi se si ndjehesh, ngrihu, vishu dhe shfaqu.

41. Dorëzohu.

42. Jeta nuk është e lidhur me një fije dhe gjithsesi është një dhuratë.

Bashkohu me kanalin e NOA WhatsApp për lajmet më të fundit direkt në celularin tënd