Transmetuar më 06-10-2023, 08:41

Zakonisht shkaktohet për shkak të mungesës së lëndëve ushqyese ose ndonjëherë mund të jetë gjenetik. Por, ka edhe faktorë të tjerë.

Stresi – Shkaku i parë është stresi.

Stresi ndikon në trupin tonë në mënyra të ndryshme. Hulumtimet pretendojnë se rritja e nivelit të stresit mund të përshpejtojë procesin e plakjes së bashku me reduktimin e prodhimit të qelizave staminale që prodhojnë pigment.

Pirja e duhanit – Tymi që del nga duhani përmban kimikate që gjithashtu mund të përshpejtojnë plakjen e flokëve.

Përveç kësaj, duhani gjithashtu ngadalëson prodhimin e aromatazës, një enzimë thelbësore për shëndetin e flokëve.

Mangësi në lëndë ushqyese – Mangësitë mund të shkaktojnë shumë probleme duke përfshirë thinjat e parakohshme të flokëve.

Hulumtimet thonë se mungesa e lëndëve ushqyese të vitaminës D, E, biotinës, B-6, bakrit dhe B-12 mund të përshpejtojë plakjen dhe të shkaktojë thinja flokësh.

Mungesa e gjumit – Gjumi i dobët ose mungesa e gjumit gjithashtu mund të çojë në thinja të parakohshme të flokëve.

Kur një person nuk fle mirë, mund të shkaktojë inflamacion, dobësim të qelizave staminale dhe përshpejtimin e plakjes.

Mos hidratimi në mënyrë adekuate – Uji mund të zgjidhë shumicën e problemeve tona shëndetësore.

TPra, kur trupit tonë i mungon sasia e duhur, ajo mund të ndikojë edhe në flokët tanë.

Kjo është kryesisht për shkak të lagështisë së pamjaftueshme në fijet e flokëve.

Përdorimi i produkteve të tepërta kimike – Kimikatet kanë një ndikim shumë të keq në shëndetin e flokëve tanë. Redukton melaninën.

Një nga ndikimet më të këqija që mund të ketë është thinja e flokëve para se të arrini moshën e vjetër.

Bashkohu me kanalin e NOA WhatsApp për lajmet më të fundit direkt në celularin tënd